Основни страници

Полезни съвети и информация за по-добро представяне на Вашият магазин в CheckPrice

Съдържание

Продуктова страница

Продуктовата страница е една от най-важните части за процеса по направата на поръчка. Нейната цел е лесно и ясно да информира посетителя за характеристиките на продукта и да се даде възможност за започването на неговата покупка.

Основна продуктова страница

 • заглавие / име
 • цена (с ДДС)
 • наличност
 • изображение
 • техническа характеристика
 • описание
 • бутон за поръчка
Product Page - Yes

Да

Изберете семпъл и ясен дизайн на бутона "добави в количката". Характеристиките на продукта да бъдат описани подробно и разбираемо.

Product Page - No

Не

Избягвайте ненужна информация, която би объркала посетителя.

Допълнителни услуги

Допълнителните услуги, предлагани от магазина, могат да бъдат намерени в продуктовата страница.

Най-доброто пазаруване от Е-магазин, както и от физически, не приключва със закупуването на продукта. Много магазини избират да осигурят допълнителни услуги по време и след процеса по закупуване на продукта.

Пример за подобни услуги са:

 • Монтаж
 • Рециклиране
 • Сервиз
 • Безплатно връщане на продукт
 • Допълнителни гаранции

Количка

Количката е страница в Е-магазина, към която посетителите ще бъдат трансферирани след като изберат продукта, който желаят да закупят. Тук те попълват личните си данни и избират желаните методи за плащане и доставка.

Количката е много важна функция на Е-магазина, която трябва да бъде старателно проектирана и създадена така, че потребителя да има възможността да завърши поръчката си бързо и лесно. Кошницата трябва да бъде на видна позиция и лесно разпознаваема от посетителя. Според проучванията, посетителя обичайно търси кошницата в горния десен ъгъл на уебсайта.

Прочетете подробности за използваемостта на страницата количка.


Методи за плащане

Най-често срещаните методи за плащане в България са - кредитна/дебитна карта, плащане при доставка, Paypal и банков депозит. Да присъедините магазин в CheckPrice, ще бъде необходимо да поддържате кредитна карта по време на поръчката, в сътрудничество с Българска банкова институция. В същото време, най-малко един от посочените методи за плащане трябва да бъде поддържан. Методите за плащане, поддържани от всеки магазин, ще бъдат много полезни за потребителя на страница, посветена на тях.

Страницата за методите на плащане, трябва да има информация за възможните методи за плащане.

След като магазина поддържа плащане при доставка, неговите правила и условия, като точната стойност; географски или други ограничения, трябва да бъдат ясно отразени.

За плащане с кредитна карта, за потребителя ще бъде полезно да е информиран за допълнителни услуги, които магазина може да предложи със специфичен метод на плащане. Типични примери са опцията за безлихвени вноски и участието в специални наградни програми от съответната банка.

За банковият депозит, добра идея би била потребителят да бъде информиран за точната сума, която ще му е необходима да направи поръчката и възможните междубанкови такси, необходими за транзакцията.


Методи за доставка

Транспорта има важна роля при покупката на продукт. Поради това, в допълнение към кошницата, е препоръчително да бъде описан на отделна страница в магазина.

На страницата за доставка, магазинът може да опише възможните методи за доставка заедно с параметрите, които интересуват купувача. Примерна полезна информация е:

 • Свързани превозвачи или куриерски фирми
 • Точната стойност, спрямо населеното място
 • Очаквано време за доставка
 • Избор на ден и час на доставката
 • Точките за доставка на магазина

Контакти

Тази страница трябва да включва фиксиран телефон за контакт, e-mail и адрес на магазина (ако има). Също така трябва да са опоменати работното време на Вашите магазин и call center. Доста полезно, също така, е e-mail-a и телефона да се появяват и извън страницата за контакти, тaка че посетителя да може бързо и лесно да ги идентифицира. Много магазини избират да имат форма за контакти на свързаната страница.


Правила за използване

Условията за ползване трябва да предоставят информация за Правата на Купувача, Задълженията на магазина, Авторски права, Сигурност на Транзакциите, Навигационна Сигурност и Лична Информация. В допълнение, трябва да има препратка към политиката за разглеждане на жалби, задълженията на доставчика за дефектни продукти, времето за връщане на стоката и последващо обслужване.

Връщане на продукта

Връщането на продукта е правото на потребителя да има 14 календарни дни да върне продукта, който е закупил, поради каквато и да е причина, и да поиска замяна или възстановяване на средствата. Този краен срок се прилага във всички държави членки на Европейския Съюз и ако потребителят не е уведомен за това негово право, периода се удължава до 12 месеца.

Фирмена идентичност

Всеки Е-магазин, който е част от платформата е необходимо да включи в своята дейност търговията на дребно и да предостави на видимо място в уебсайта данните по регистрация на фирмата:

 • Име на фирмата
 • Регистрация по ДДС
 • Адрес по регистрация
 • Седалище
 • ЕИК номер/булстат

Най-често срещаната връзка за горепосочената информация е страницата за правила и условия на магазина.

За повече информация за правилата на ползване, може да се консултирате с уебсайта на Комисията за защита на потребителите.


Име на магазина

Изграждането на сериозна марка в интернет активно допринася за рентабилността на Е-магазина. Поради тази причина, изберете име за Вашият магазин, което ще бъде уникално и няма да напомня на някой от вече съществуващите магазини.